Coalitieakkoord en kandidaat-wethouders Oirschot gepresenteerd

Op maandag 16 mei presenteerden we samen met De Gewone Man en het CDA het Coalitieakkoord "Samen Werken aan Oirschot 2022-2026". Daarmee presenteerden Paul van den Biggelaar, Fons Peeters en onze fractievoorzitter Claud Leermakers de agenda waarmee we voor Oirschot de komende vier jaar verder werken aan de ontwikkeling als vitale, ondernemende, groene gemeente midden in de Brainport-regio. Naast het coalitieakkoord presenteerden we ook de drie kandidaat-wethouders: Ad van Beek (De Gewone Man), Joep van de Ven (CDA) en Corine van Overdijk (VVD)

Namens de VVD is Corine van Overdijk kandidaat-wethouder. Corine is al jarenlang actief in de Oirschotse politiek - tot de verkiezingen van 2022 als fractievoorzitter. Corine was bestuurder bij White Water Ventures, en was in nevenfuncties actief als toezichthouder in het onderwijsveld en bestuurder in het MKB.

Tijdens de besluitvormende raadsvergadering van woensdag 18 mei wordt het coalitieakkoord inhoudelijk behandeld en vervolgens ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. Ook de beëdiging van de wethouders staat op de agenda. Eén van de eerste taken waar het nieuwe college van B&W mee aan de slag gaat, is het uitwerken van het coalitieakkoord in een collegeprogramma, waarin de diverse acties die in het coalitieakkoord beschreven worden, verder uitgewerkt en concreet gemaakt worden.