Maak kennis met.. Ineke Sollewijn Gelpke

Iedere week stellen we een aantal kandidaten voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Geef een korte beschrijving van jezelf

Ik ben Ineke Sollewijn Gelpke, 57 jaar, getrouwd en moeder van drie studerende kinderen.

 

Wat is je politieke ervaring?

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid ben ik sinds 2010 actief voor de VVD. Het is me te gemakkelijk om aan de zijlijn te roepen dat ons gemeentebestuur geen oog heeft voor de burger. Door actieve deelname aan onze gemeenteraad, in het verleden al als (burger)raadslid en fractievoorzitter, wil ik samen met mijn VVD fractiegenoten bouwen aan een beter en mooier Oirschot.

 

Welke onderwerp heeft je grootste belangstelling?

Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam bij diverse grote ondernemingen in de farmacie,  voedingsmiddelen- en dranken industrie in diverse functies. Vanuit die achtergrond volg ik met grote belangstelling Brainport, ondernemers, ons buitengebied en de woon en leefomgeving van de Oirschottenaren.

 

Wat wil je op dat terrein de komende jaren bereiken?

Als raadslid wil ik ook in de periode 2022-2026 weer het verschil kunnen maken voor een beter en mooier Oirschot. Oog voor de toekomst met voldoende woonruimte, een aquaduct voor de A58 en een verzorgde en monumentale uitstraling van het historische Oirschot.

 

Waar sta je voor in de politiek?

Elke keer als ik weer in Oirschot thuiskom ben ik trots. Trots op de fijne warme dorpsgenoten, trots op het schitterende dorp en het prachtige buitengebied. Om dat te behouden en te verbeteren, daar sta ik voor.