Maak kennis met.. Jeroen Dasbach

Iedere week stellen we een aantal kandidaten voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Geef een korte beschrijving van jezelf

Ik ben Jeroen Dasbach, 33 jaar oud en sinds kort woonachtig in Oostelbeers. Samen met mijn vriendin, Renee, hebben wij 2 dochters: Vieve en Mijntje. Doordeweeks werk ik bij Canon Production Printing in Venlo. Hier ben ik inkoper van grondstoffen voor toners en inkten.

 

Wat is je politieke ervaring?

Sinds de middelbare school heb ik al interesse in de politiek. Wie wil er immers niet kunnen meebeslissen over zijn of haar eigen leefomgeving. De politiek bemoeit zich immers altijd met jou! Ik ben in mijn studententijd lid geworden van de JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) in Eindhoven. Daar heb ik ook mensen van de VVD leren kennen en ook lid geworden. Ik ben ook 3,5 jaar lang raadslid geweest in Eindhoven. Daar heb ik kunnen meemaken wat je kunt betekenen voor de stad en haar inwoners!

 

Welke onderwerp heeft je grootste belangstelling?

De woningnood is niet alleen een term die in ze de stad kennen. Dit speelt zeker ook in onze gemeente. Dit is wel een probleem van de lange adem. Dit is niet zomaar in 1 jaar opgelost. Jarenlang is er te weinig gebouwd mede mogelijk gemaakt door de overheid. Denk alleen maar aan de stikstofmaatregelen die het bouwen van woningen ernstig vertraagd. Hierdoor kunnen vooral starters en senioren geen goede en betaalbare woning meer vinden. We moeten dit snel oplossen. Voor mijn dochters duurt het nog wel even voor ze een woning nodig hebben maar ook voor hen vind ik het belangrijk dat ze uiteindelijk een fatsoenlijke woning kunnen vinden.

 

Wat wil je op dat terrein de komende jaren bereiken?

Heel simpel, meer bouwen. In Eindhoven hebben we in 2 jaar tijd een wijk uit de grond gestampt. Ik snap niet dat een wethouder in Oirschot zegt dat hij hier minimaal 7 jaar de tijd voor nodig heeft. We kunnen heel veel als we ook echt willen en daar zullen we scherpe keuzes met elkaar in moeten maken. Daarnaast zie ik echt kansen voor veel leegstaande panden in Oostelbeers en Middelbeers. Nu er een besluit genomen is over het IKC komt de school in Oostelbeers leeg te staan. Dit zouden we kunnen omvormen tot seniorenwoningen. Denk ook aan het voormalige wok restaurant in Oostelbeers wat nu staat te verloederen. Zonde voor het dorp en een gemiste kans!

 

Waar sta je voor in de politiek?

Minder praten, meer doen. Met alleen mooie plannen alleen komen we er niet. Daarin zul je ook scherpe keuzes moeten maken en het lef moeten hebben deze uit te leggen. Daarin moet je eerlijk zijn naar je inwoners. Wat gaat, dat gaat. Wat niet gaat, dat gaat niet.