Maak kennis met.. onze kandidaat wethouder: Corine van Overdijk

Iedere week stellen we een aantal kandidaten voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Geef een korte beschrijving van jezelf

Mijn naam is Corine van Overdijk. Sinds 24 jaar ben ik getrouwd met Twan en samen zijn we de ouders van twee studerende dochters: Mia en Linn. In het dagelijkse leven ben bestuurder van ScaleUp Capital BV, extern voorzitter bij het samenwerkingsverband VO Eindhoven Kempenland en studeer ik Rechtswetenschappen.

 

Wat is je politieke ervaring?

Mijn politieke carrière ben ik gestart bij de OJO (onafhankelijke jongeren Oirschot) in de jaren negentig. Samen met een groep jonge mensen iets te bereiken voor Oirschot was ons doel. We deden het goed bij de verkiezingen en daarom mochten we meteen aan de slag in de coalitie en leverden we de wethouder. Vanwege een verhuizing heb ik de OJO verlaten en pas na een aantal jaren, toen ik weer terugkwam in Oirschot, ben ik actief geworden voor de VVD. Ook hier vond ik gedreven, kundige, actieve en vooral ook gezellige mensen.En dus ben ik gestart als burgerraadslid om daarna raadslid, lijsttrekker en fractievoorzitter te worden. Verder ben ik voorzitter van de Brabantse Bestuurdersvereniging bij de landelijke VVD. 

 

Welke onderwerp heeft je grootste belangstelling?

Het onderwerp wat mijn grootste belangstelling heeft gaat over het pakken van kansen voor Oirschot en haar inwoners. We moeten onszelf niet te groot maken, maar zeker ook niet te klein. Oirschot, de Beerzen en Spoordonk zijn prachtig, hebben een fantastische ligging en inwoners die vooruit willen.

 

Wat wil je op dat terrein de komende jaren bereiken?

Prettig wonen, een uiterlijk verzorgde gemeente, economische vooruitgang, mogelijkheden bieden voor iedereen die mee wil doen, zijn voor mij belangrijke uitgangspunten, waarbij een gemeente zich ondernemend op zou moeten stellen. Verder geniet ik van de verschillende gesprekken die ik met inwoners mag voeren. Al die verschillende gezichtspunten zorgen ervoor dat je een tunnelvisie vermijdt.

 

Waar sta je voor in de politiek?

Ik houd er van om niet om de hete brij heen te draaien. Is het mogelijk, dan doorzetten. Is het niet mogelijk, dan mensen niet aan het lijntje houden. Mijn uitgangspunt blijft: Klare taal werkt!