VVD kiest voor behoud van de school in Oostelbeers.

Behoud van de basisschool in Oostelbeers is van groot belang voor de leefbaarheid in het dorp. Daar kiest de VVD voor.

VVD kiest voor behoud van de school in Oostelbeers.

Op dinsdag 28 september 2021 was de Gemeenteraad van Oirschot bijeen om te beslissen over IKC de Klep. Al verschillende jaren heeft het plan voor een kindcentrum op de politieke agenda gestaan. Deze dinsdag is er flink over gedebatteerd.


Deze raadsvergadering was voor de VVD reden om in de afgelopen maanden in gesprek te gaan met de buurt- en dorpsraad, Skobos en SamenWijs en woensdag 15 september ook met een aantal inwoners op het door ons georganiseerde VVD-café. 


Menig ouder vertelde ons dat zij in Oostelbeers bleven, nadat ze er waren opgegroeid of juist kwamen wonen vanwege de kleinschalige school met gemoedelijk karakter. Ontmoeting gebeurt voor dit Brabantse dorp vooral aan het schoolplein en in de Kerk. 

Verder willen veel mensen in Oostelbeers zekerheid. Blijft de basisschool of gaat die naar Middelbeers? Wat in ieder geval is gebleken uit onze gesprekken is dat investeren in het onderwijs in de Beerzen, zowel in Middelbeers als in Oostelbeers, noodzakelijk is om weer up-to-date te zijn.


Onze mening.

Raadslid Claud Leermakers: “De VVD is van mening dat behoud van een basisschool in Oostelbeers noodzakelijk is om het dorp levend te houden. Verder is de enquête, die in het voorjaar gehouden werd in Oostelbeers, duidelijk. Er is een breed draagvlak voor behoud van de eigen basisschool. Daarom hebben wij tegen de oprichting van het IKC in Middelbeers gestemd. We willen wel investeren in de huidige basisschool, op de huidige locatie, dus in Oostelbeers”.


Voor de VVD speelde ook de financiële haalbaarheid van de zeer grote investering in IKC de Klep een grote rol bij deze keuze. In het raadsvoorstel waren diverse, grote noodzakelijke kosten niet opgenomen. Ook maken we ons zorgen om de stijgende bouwkosten. Voordat de schop de grond in kan zijn we jaren verder. Een extra structurele last van € 150.000,- per jaar hangt boven ons hoofd. De wethouder heeft hier geen oplossing voor gevonden. Dat is onacceptabel voor de VVD.


Behoud van de basisschool in Oostelbeers is van groot belang voor de leefbaarheid in het dorp. Daar kiest de VVD voor.