Wel of geen IKC de Klep?

Uitnodiging om met onze fractie en andere geïnteresseerden in gesprek te gaan over een actueel onderwerp.

Beste VVD-lid en andere geïnteresseerden,
Het eerste VVD café wordt gehouden in Oostelbeers op een in De Beerzen zeer actueel thema. Ook voor leden in Oirschot en Spoordonk is dit een interessant onderwerp.

Wel of geen IKC de Klep?
Het VVD café op woensdag 15 september 2021 staat in teken van de vraag of een Integraal Kind Centrum (IKC) bij de Klep voor onderwijs in de Beerzen de juiste oplossing is. Bij de raadsvergadering van 26 september 2021 zal het College met een voorstel komen over IKC de Klep. 
Voor de VVD-fractie een belangrijke reden om met de inwoners van Oostelbeers en Westel- en Middelbeers in gesprek te gaan over nut en noodzaak van IKC de Klep.
Er is de afgelopen tijd veel beroering ontstaan omtrent het onderwijs in de Beerzen. Het voorgenomen besluit van Skobos om vanaf 1 augustus 2022 alleen onderwijs aan te bieden in Middelbeers, het opschorten van die beslissing, de enquête gehouden door de Dorpsraad en een initiatief om een nieuwe school, kind centrum de Beuk, te starten in Oostelbeers, zijn enkele voorbeelden van deze beroering.
En hoe zit het met de leefbaarheid in Oostelbeers, draagt een basisschool daaraan bij of maakt dat niet uit?
Wat is de rol van de gemeente, kan Oirschot bijvoorbeeld de financiële last dragen van een volwaardige IKC in de Beerzen?
Deze bijeenkomst is voor de VVD om te zien of zij mee zal gaan in het voorstel van het College.
Deze gespreksavond zal plaats vinden op woensdag 15 september 2021 in De Kerk in Oostelbeers en wordt geleid door Cees Hoogland en zal om 19.30 uur beginnen (inloop vanaf 19.15 uur) en tot 21.00 uur duren. Daarbij legt onze fractie graag een aantal stellingen voor om overzicht en hopelijk inzicht zal geven in wat het beste is voor de toekomst van het onderwijs in de Beerzen.
We sluiten af met een gezellige borrel.

Ook houden we rekening met de dan geldende Coronaregels.


Fractie VVD Oirschot-de Beerzen-Spoordonk