Even voorstellen: nieuw raadslid Claud Leermakers

Vanaf 26 januari aanstaande wordt Claud Leermakers voor VVD Oirschot, Spoordonk en De Beerzen beëdigd als raadslid. Claud is al een tijd actief binnen de fractie, maar nu zij raadslid wordt een extra reden om haar nader te leren kennen. In dit artikel stelt zij zichzelf voor en legt ze uit wat haar motivatie is om raadslid te worden.

Mijn naam is Claud Leermakers, 28 jaar en ik woon in Spoordonk. Samen met mijn vriend Yvo en zoontje Jonah. Ik ben geboren en getogen in Oostelbeers en heb nog een tijd in Oirschot gewoond, dus thuis in al onze kernen! Ik studeerde Rechtsgeleerdheid (specialisatie Staats- en Bestuursrecht) in Tilburg. In het dagelijks leven werk ik nu als projectleider Stadsontwikkeling bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Al sinds ik in 2013 lid werd van de VVD is het mijn ambitie om raadslid te worden. De afgelopen jaren heb ik me langs de zijlijn als burgerraadslid en campagneleider kunnen verdiepen in de politiek en alles wat daar bij komt kijken. En nu mag ik aan de slag als raadslid!

Gemeentepolitiek klinkt misschien suf, maar juist hier worden besluiten genomen die op ieder van ons van invloed zijn. En als VVD’er ga je niet langs de zijlijn staan praten over wat er niet goed gaat, maar doe je mee en kies je voor het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. Na mijn beëdiging zal ik als enige twintiger in de gemeenteraad zitten. Terwijl juist nu belangrijke beslissingen worden genomen voor onze generatie. Denk aan bijvoorbeeld het beleid op het gebied van (betaalbaar) wonen. Ik wil jullie de komende tijd laten zien wat het werk als raadslid inhoudt, ook voor mensen die minder van politiek houden of het een ver-van-hun-bed show vinden. Ik hoop dat we de komende tijd meer mensen van mijn leeftijd (of natuurlijk jonger) kunnen vinden die ook in de politiek zouden willen gaan.Mijn doel is om daar een inspiratie voor te zijn.

Wil je mijn avonturen volgen? Via instagram neem ik je via mijn account @claudvandevvd mee. Ook kun je via dat account contact met me opnemen.